Nyt on reissusta kotiuduttu ja leipomaankin jo piti tietysti päästä. Rakastan tuoreita kirsikoita ja vaikka ne ovatkin minusta parhaimmillaan ihan sellaisenaan, päätin kokeilla niitä myös kakkuun. Tästä tulikin yksi parhaita tekemiäni kakkuja! Makeita kirsikoita, pehmeää vaniljaa ja suussasulavaa suklaata... nam!

1725623.jpg

1725625.jpg

Edit: Nyt viimein, öiseen aikaan, ehdin näpyttelemään hiukan täsmällisempää selostusta kakusta.

Kakku on siis aika pieni, halkaisijaltaan noin 20-senttinen. Paistoin pohjan ihan kokeilumielessä pienen irtopohjavuoan renkaan sisällä eli käytin vuoan rengasta samalla tavoin kuin reunavuokaa. Hyvin onnistui! Pohjana on kolmen (pienen) munan kaakaolla maustettu sokerikakkupohja, jonka kostutin vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Täytteeseen vatkasin 2 dl vaniljakastiketta vaahdoksi ja sekoitin joukkoon purkillisen vanilja-"tuorejuustoa" . Täytteenä olevat kirsikat halkaisin (poistin kivet) ja lisäsin joukkoon pari ruokalusikallista sokeria, pari tippaa vadelma-aromia sekä pari lusikallista vettä ja annoin kirsikoiden mehustua ja marinoitua jääkaapissa reilun tunnin. Kirsikoista irronneen liemen käytin myös kakun kostukkeena.

Halusin kirsikat tasaisesti kakun väliin, joten tein näin:

1725622.jpg

Eli pursotin täytteen renkaiksi kakkulevylle ja asettelin kirsikat tasaisesti niiden väleihin. Juuri tuossa ylempänä olevassa kakkupalan kuvassa kirsikat ei valitettavasti näy kunnolla, mutta ne näyttivät kyllä kivoilta kakkua leikatessa.

Kuorrutusta varten kiehautin kattilassa noin desin kermaa ja paloittelin sen joukkoon 200 g suklaata. Kaivelin kaapin kätköistä aloitettuja suklaalevyjä (niitäkin meiltä joskus löytyy! ;D) ja käytin n. 130 g Fazerin sinistä ja loput Pandan tummaa suklaata. Kaadoin kuorrutuksen kakun päälle ja levittelin sitä myös reunoille. Koristelusta halusin tosi simppelin, joten pursotin  jähmettyneen kuorrutuksen päälle kermavaahtoruusukkeet ja tökkäsin kirsikat niiden keskelle.

Suklaa ja kirsikat sopivat tosi hyvin yhteen ja kakusta tuli mukavan täyteläistä ja tosi suklaista. Kirsikat voi tietysti laittaa kakun täytteeksi myös ilman tuota marinointia, mutta minusta niistä tuli tällä tavalla tosi meheviä ja myös hiukan pehmeämpiä. Marinointiinhan voisi käyttää myös jotain alkoholia (rommia, konjakkia..) tai jotain muuta aromia. Halusin kakun kuitenkin maistuvan myös lapsille, joten päädyin vadelmaan ja se sopikin kirsikoiden makuun oikein hyvin. Tämä kakku maistuu varmasti kaikille suklaan ja kirsikoiden ystäville!